Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Blogg 9 apr 2023

Er du kjent med CSRD, de nye reglene for bærekraftsrapportering?

Målet til EUs grønne giv er å gjøre Europa til det første klimanøytrale kontinentet innen 2050. EU lovgivningen krever at alle store selskaper og alle børsnoterte selskaper skal dele informasjon om risker og muligheter som følge av sosiale og miljømessige forhold, samt hvilken effekt deres aktiviteter har på mennesker og miljø.
EUs bærekraftsdirektiv, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), trådte i kraft den 5.januar, 2023. Det nye direktivet pålegger foretak å rapportere informasjon som viser hvordan bærekraftsforhold påvirker foretaket samt informasjon som er nødvendig for å forstå hvordan foretaket påvirker mennesker og miljøet. For å sikre at Madasters brukere kan levere på rapporteringskrav som CSRD, blir plattformen stadig forbedret og utviklet med nye funksjonaliteter. Vår Product Manager David Parker gir deg en oppdatering på CSRD og forventningene til Madaster.

Hvordan vet du om CSRD gjelder for deg?

CSRD gjelder for ca 49 000 foretak som tilfredsstiller minst to av følgende størrelsekriterier: mer enn 250 ansatte; mer enn 40 millioner euro i årlig omsetning; eller mer enn 20 millioner euro i totale tilganger.

Hvem vil rapporteringsplikten gjelde for i Norge?

I Norge er ikke rapporteringen vedtatt ennå, men det forventes at Norge vil følge EUs løsninger med hensyn til hvem som blir rapporteringspliktige. Det er med andre ord lurt å begynne med forberedelser for å gjøre selskapet klart for CSRD-rapportering allerede nå.

Hvordan er CSRD knyttet til EU Taksonomien?

Både CSRD og EU Taksonomien er pliktig årlig rapportering for alle foretak som tilfredsstiller minst to av kriteriene nevnt ovenfor. Begge er rapporteringskrav, men det er en viktig forskjell: CSRD krever at selskapet selv skal definere og måle mot sine egne bærekraftsmål (uavhengig hvor ambisiøse de er), men EU Taksonomien krever at selskaper skal vurderes mot meget ambisiøse mål som er definerte av taksonomiens tekniske screening kriterier.

Hva medfør CSRD eksakt?

CSRD fastsetter at bærekraftsrapportering skal skje i samsvar med European Sustainability Reporting Standards (ESRS), som lages av European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG). Standardene gir detaljerte rapporteringskrav innen miljø, sosiale forhold og virksomhetsstyring (ESG – Environmental, Social, Governance).

Kan Madasters kunder snart rapportere i henhold til disse rapporteringskravene?

Madaster utvikler nå en ny funksjon for ESG-rapportering som gjør at selskaper vil kunne rapportere på sirkulære krav for nybygg og rehabiliteringsprosjekt for så vel CSRD som EU Taksonomien. Releasen av den nye funksjonaliteten er planlagt til andre halvår i 2023.  

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?