Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back

Sirkulær og bærekraftig prosjektutvikling

Som prosjektutvikler vet du bedre enn noen hvordan man skal bygge på en smart, rask og kostnadsbevisst måte. Men vurderer du også sirkulære og bærekraftige konstruksjonsmetoder?

Dette høres av og til ganske komplisert ut, og er det ofte også. Madaster vil gjøre det enklere for deg. Ved å registrere byggeprosjektet i Madaster og opprette et materialpass, vil du ha tatt et stort steg i retning av sirkulær konstruksjon. Flere og flere av kundene dine vil be deg om å gjøre dette. Det kan det være flere grunner til, men den viktigste er at EUs og norske lover og forskrifter på dette området vil bli strengere i årene som kommer.

Slik kan Madaster hjelpe deg

Ved å bruke Madaster vil du alltid ha kunnskap om alle materialene i eiendomsmassen, og hva de er verdt. Du vil også kunne vurdere i hvilken grad det er mulig å ombruke disse materialene og produktene. Det er enkelt å dele disse dataene med alle som er involvert i utviklingsprosessen, fra arkitekter og entreprenører til installatører. Dette er en attraktiv funksjon for nye kunder, og derfor også noe som du vil komme til å tjene på.

Så snart et prosjekt er ferdigstilt, kan du overføre alle dataene digitalt til eieren av objektet. Dette er interessant for dem fordi Madaster kan levere all relevant informasjon om materialer og produkter som kan ombrukes – når objektet brukes, selges eller refinansieres, eller når bygningen har nådd slutten av levetiden og skal rives. Ved å tenke på den dagen allerede nå, vil du ha gjort ting mye enklere for de fremtidige eierne av eiendommen.

Slik fungerer det

 • Opprette et digitalt pass

  Når du registrerer deg i Madaster vil du kunne opprette et digitalt materialpass for alle prosjektene dine.

  Materialpass er en innovativ metode for å få innsikt i, og oversikt over, valgene som er tatt angående materialer og produkter i de enkelte eiendommenes byggefase. De gjør det også mulig å overvåke materialdetaljer i byggeprosjektet fra ett sentralt sted uten å måtte bruke uforholdsmessig mye tid og penger. Med opprettelsen av materialpasset vil du være godt på vei til å overholde gjeldende og fremtidige forskrifter og krav knyttet til sirkularitet.

 • Gi deg selv en fordel

  Sirkularitet i byggenæringen blir stadig mer og mer benyttet, og vil med stor sannsynlighet bli lovpålagt i årene som kommer.

  Vi kan allerede se dette i flere land rundt om i Europa. Økt ombruk er på dagsorden. Ved å bruke materialpasset viser du som prosjektutvikler at du ikke bare er oppmerksom på denne trenden, men også bidrar aktivt til den. Dette øker sjansene dine til å tiltrekke deg investorer og kunder, og vinne nye kontrakter. I Madaster kan du simulere miljø- og klimavalg i byggeprosessen for å se sluttresultatet med hensyn til sirkularitet og karbonfotavtrykk. Dette sparer tid og støtter planleggings- og innkjøpsprosesser på en smartere måte. For store rehabiliteringsprosjekter bidrar Madaster til å avgjøre i hvilken grad eksisterende materialer kan ombrukes, og til å fastsette restverdien på materialer som fjernes. Det bidrar også til å redusere avfallsstrømmen og på den måten minske miljøbelastningen.

 • Sikker ferdigstillelse

  Bruken av Madaster fremskynder og sikrer ferdigstillelse av prosjekter. Du vil ikke bare overlevere det fysiske bygget, men også en komplett profil av objektets struktur – en digital kopi.

  Alle materialer og produkter som er brukt i en bygning, er registrert og kan brukes i den helautomatiske genereringen av rapporter om miljøpåvirkning, som for eksempel CO2-nivåer og tegn på nødvendig vedlikehold. Et materialpass gir nye eiere en fullstendig forståelse av det nybygde objektet, og hjelper dem til å ta de neste nødvendige skrittene for å forvalte bygningen. Nyttig informasjon som driftsinstruksjoner, vedlikeholdsinstruksjoner og garantibetingelser kan lett inkluderes. Dermed vil nye eiere være forberedt på vedlikehold og restverdi ved ombruk. Hvis rehabilitering eller rivning viser seg å være nødvendig i fremtiden, er restverdien av alle materialene som skal avhendes, umiddelbart synlig for eieren.

Høst fordelene

Opprett din konto på Madaster-plattformen

Madaster-plattformen

I Madaster er det enkelt å opprette materialpass basert på BIM (IFC)- eller et Excel-dokument. Etter hvert som disse automatisk suppleres med informasjon om sirkularitet, miljøpåvirkning og restverdi, blir Madaster-miljøet en verdifull datakilde.

Oversikten over registrerte objekter, beriket med innsikt fra algoritmer, er tilgjengelig via områderegisteret vårt. Den visualiserer materialtilgjengeligheten for et brukerdefinert område, og tilbyr innsikt for beslutningstakere og andre som ønsker informasjon om det bygde miljøet.

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Where are you located?