Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn

Plattformen vår

Madaster er det nettbaserte registeret med informasjon om materialer og produkter. For registrerte bygninger og infrastrukturobjekter gir plattformen vår innsikt i materialene og produktene som er benyttet, hvor de befinner seg og hvordan de påvirker sirkularitet og miljø. Når vi tildeler disse materialene en identitet på denne måten, skaper vi bevissthet og forståelse samt tilrettelegger for ombruk, reduserer avfall og minimaliserer miljøpåvirkning. På denne måten arbeider Madaster for en sirkulær byggenæring.

Ved å bruke Madaster til å registrere alle materialene og produktene som inngår i en bygning eller et infrastrukturobjekt, oppretter du automatisk et unikt materialpass for den bygningen eller det objektet. Dette passet viser til enhver tid nøyaktig hvilke materialer og produkter som er inkludert, hvordan de påvirker sirkularitet og miljø, samt hvilken potensiell restverdi de utgjør. Alt du trenger å gjøre for å opprette et slikt pass automatisk, er å laste opp BIM (IFC)- eller Excel-dokument i Madaster.

Madaster har mer å tilby enn kun statiske data. Du kan også se materialers sirkulære verdi og hvordan de er benyttet i objekter. Madaster tar også hensyn til graden av demontering for alle komponenter og produkter. På denne måten gir den en sirkularitetsindikator som angir graden av sirkularitet for et bestemt objekt. I tillegg tilbyr Madaster brukerne data og innsikter som trengs for å øke sirkulariteten ytterligere.

Madaster viser deg hvor mye CO2, eller bundet karbon, et objekt inneholder. Forekomsten av giftige stoffer blir også registrert. Denne informasjonen kan oppdateres automatisk hver gang det skjer endringer med objektet, slik som ved rehabilitering. Madaster kan også brukes som et verktøy i forbindelse med design eller rivning for å kartlegge CO2-fotavtrykket av ulike byggematerialer. Når materialer ombrukes, «ombrukes» også CO2-lageret deres, noe som er et viktig punkt i forbindelse med sirkulær konstruksjon.

Madaster inneholder store mengder data som automatisk vil berike informasjonen du legger inn. Den er en kilde til egne data, data fra produsenter og fra offentlig tilgjengelige kilder, slik som miljøproduktdeklarasjoner (EPD-er). Madaster utgjør en koblet dataplattform der du kan registrere og berike bygningene og infrastrukturobjektene dine nøyaktig.

For hvert registrerte objekt oppretter Madaster et brukermiljø fylt med informasjon. Madaster kan også brukes som et offentlig register, i så fall henter plattformen all tilgjengelig informasjon om et bestemt område, for eksempel hvilke typer materialer som brukes og deres mengder. Madaster kan også forutsi hvilke andre materialer som sannsynligvis vil være til stede, for å gi et estimat for hele det valgte området. Brukere av Madaster kan bestemme om de vil legge til egne opplastede data i det offentlige registeret.

Madaster følger aktivt utvikling av regler og forskrifter for bærekraftig og sirkulær konstruksjon. Hvis det kommer noen endringer, oppdaterer vi informasjonen på plattformen vår. På denne måten vil Madaster alltid vise deg om du overholder de nyeste forskriftene, og du kan alltid bruke denne informasjonen for å dokumentere samsvar overfor ulike instanser.

Slik ser Madaster ut

I Madaster oppretter du en digital kopi av et bygg eller et annet konstruksjonsobjekt. Dette gir en tydelig oversikt over materialene som er brukt i det, mengden CO2 i disse materialene og i hvilken grad de kan ombrukes.

Materialpasset

Mange bedrifter ønsker å finne ut hvordan de kan opprette materialpass. I Madaster er dette enkelt. Alt du trenger å gjøre, er å laste opp en BIM (IFC)- eller Excel-fil. Madaster beriker automatisk disse dataene til et komplett pass som gir deg omfattende informasjon og innsikter.

Kommer snart på plattformen vår

 • Flere data

  Q3 2022

  Vi jobber med en oppdatert Madaster-datakilde med informasjon om materialsammensetning, sirkularitet og miljøpåvirkning. I samarbeid med produsenter skal vi gjøre flere data tilgjengelig på plattformen vår.

 • Enklere å bruke

  Q3 2022

  Madaster skal også bli enda mer brukervennlig, med nye verktøy som for eksempel en interaktiv applikasjon for 3D-visning og -konfigurasjon samt automatisk genererte dashbord.

 • Nye applikasjoner

  Q4 2022

  Eksempler på de nye applikasjonene som vi implementerer i Madaster, er et lokalt register, helt nye formater for materialpassene våre, en sporingsfunksjon for produsenter og CO2-rapporter.

 • Plattformforbedringer

  Q4 2022

  Bedre og ytterligere automatisert databerikelse og enklere administrasjon av abonnementer er viktige forbedringer i plattformen.

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Where are you located?