Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Logg inn
Gå tilbake

Bærekraftig og sirkulær konstruksjon

Som entreprenør har du én klar prioritet, nemlig å levere en eiendom i god stand innen tidsfristen. Mens du arbeider med dette, må du ha et øye både for det store bildet og hver eneste liten detalj.

Det er ikke tid til feil eller sløsing. Planlegging er nøkkelen til å lykkes. Du ønsker ikke å legge til unødvendige trinn i byggeprosessen, siden det kan forsinke prosjektet. God dokumentasjon hjelper deg med dette. Når du med et raskt blikk ser hvilke produkter og materialer som trengs, kan du jobbe mer proaktivt og beholde kontrollen over prosessen. I kundenes øyne gjør dette deg til en attraktiv samarbeidspartner. Når du bruker Madaster, kan du vise kundene at konstruksjonen oppfyller forventningene deres, også når det gjelder miljøpåvirkning og sirkularitet.

Bærekraftig og sirkulær konstruksjon

Slik kan Madaster hjelpe deg

Prosjektet ditt kan dokumenteres enkelt og nøyaktig i Madaster. På denne måten kan man tydelig se hvilke materialer og produkter som er brukt, og det blir enkelt for alle interessenter å involvere seg i byggeprosessen. Du kan bruke Madaster selv, men også tilby det som en tjeneste til en kunde. Det vil være attraktivt for alle kunder, siden dataene fra Madaster – om sirkularitet, karbonavtrykk og økonomiske restverdier – gir dem mange fordeler på sikt. Det posisjonerer deg også som en innovativ entreprenør som er et hestehode foran bransjen.

Slik fungerer det

 • Ha full kontroll, fra start til slutt

  For deg som entreprenør er det ekstremt viktig å ha kontroll og oversikt over prosjektet.

  En oversett detalj kan ha store konsekvenser. Ved å registrere alle trinn i prosessen i et system som er transparent for alle involverte parter, er risikoen for mangler eller kostbart overforbruk praktisk talt eliminert. Registrering i Madaster gir alle entreprenører en smart og enkel metode til å opprettholde kontroll og bruke riktig dokumentasjon. Det er noe du også vil ha nytte av på et senere tidspunkt.

 • To skritt foran kunden

  Kunder fokuserer på sluttresultatet, entreprenører på prosessen. Begge parter ønsker å få ferdigstilt et godt og funksjonelt objekt.

  Ved å ta initiativ til å registrere alle materialer og produkter i Madaster, viser du at du ikke bare har de konstruksjonsmessige utfordringene under kontroll gjennom byggefasen, men også at du allerede har tenkt på fremtiden. Med Madaster kan du dessuten bevise overfor kunden at arbeidet ditt oppfyller sirkularitetskravene deres. Spørsmål fra kunden kan besvares med en gang og støttes av faktabaserte data – som alle er digitalt registrert og tilgjengelig, selvfølgelig.

 • Skape muligheter ved hjelp av åpenhet

  Ved å overføre eiendommens Madaster-registrering til eieren ved ferdigstilling, yter du dem god service.

  Registreringen av byggeprosessen, og spesifikt registreringen av materialene og produktene som brukes, gjør det lett for eiendomsutviklere, sluttbrukere og myndighetene å få innsikt i eiendommens spesifikasjoner. Dette hjelper dem til raskt og enkelt å avgjøre CO2-avtrykket til en slik bygning, i tillegg til å kunne forutse når vedlikehold er nødvendig samt restverdien av materialer ved en eventuell rehabilitering eller demontering, for eksempel. Byggentreprenører som legger til rette for dette, skaper betydelig merverdi for kundene sine. Dette vil i sin tur skape muligheter for deg til å vinne store og attraktive oppdrag.

Høst fordelene

Opprett din konto på Madaster-plattformen

Madaster-plattformen

Madaster-plattformen

I Madaster er det enkelt å opprette materialpass basert på BIM (IFC)- eller et Excel-dokument. Etter hvert som disse automatisk suppleres med informasjon om sirkularitet, miljøpåvirkning og restverdi, blir Madaster-miljøet en verdifull datakilde.

Oversikten over registrerte objekter, beriket med innsikt fra algoritmer, er tilgjengelig via områderegisteret vårt. Den visualiserer materialtilgjengeligheten for et brukerdefinert område, og tilbyr innsikt for beslutningstakere og andre som ønsker informasjon om det bygde miljøet.

Les mer

Bli en frontløper

Høst fordelene

Begynn å bygge et sirkulært samfunn i dag, ved å slutte deg til Madaster.