Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back

Bærekraftig og sirkulær produksjon

Som produsent ønsker du å produsere og levere. Presset er høyt og konkurransen sterk. Å levere komplette produkter innenfor tidsfristen er derfor din høyeste prioritet.

Disse produktene må overholde stadig strengere forskrifter og krav. Nye lover og regler på miljøområdet kan ha betydning for arbeidet ditt, gang på gang. Flere og flere av kundene dine etterspør produktpass som sørger for åpenhet omkring produktenes miljøpåvirkning, og du tenker kanskje på hvilke muligheter produktene dine har med tanke på sirkularitet. For å lande store og lukrative kontrakter er du nødt til å oppfylle kundenes forventninger på dette området. Her spiller sirkulær produksjon og håndtering av produkter og komponenter en stor rolle.

Slik kan Madaster hjelpe deg

Med produktpasset tilbyr Madaster deg og kundene dine innsikt i bærekraft og sirkularitet for alle produkter. Dette setter deg i stand til å dokumentere produktenes miljøpåvirkning og hvordan de overholder gjeldende og fremtidig miljølovgivning, slik som det digitale produktpasset (DPP). Kundene vil anse dette som en reell fordel. I tillegg vil du kunne gi kundene tilgang til et system der de kan holde oversikt over den forventede levetiden til produktene. På denne måten kan du spore alle produkter du har solgt eller levert under en «produkt som en tjeneste»-kontrakt. Når produkter trenger å skiftes ut, viser Madaster hvilke produkter som er brukt, hvor de befinner seg i en bygning eller et infrastrukturobjekt, hvordan de skal demonteres, om de kan ombrukes eller ikke og hva som kan være et godt erstatningsprodukt. Dette sikrer også at du fortsatt vil arbeide for og sammen med kundene dine i mange år fremover.

Slik fungerer det

 • Få et forsprang på konkurrentene

  I en svært konkurranseutsatt bransje er det en tilbakevendende utfordring å kunne vise at produktene dine er av fremragende kvalitet og derfor bør være det foretrukne valget.

  Du kjenner produktene dine bedre enn noen andre. Ved å bruke Madaster til å registrere alle materialer og komponenter som er brukt, kan du holde deg et hestehode foran konkurrentene. Material- og produktpasset gir informasjon om hvordan et produkt ble laget, og om miljøpåvirkningen (toksisitet og CO2) fra hver enkelt komponent. Denne informasjonen er av stor verdi for både nåværende og potensielle kunder.

 • Tilbudet ditt har aldri vært mer transparent

  Tradisjonelt produseres materialer ut fra det grunnleggende prinsippet om funksjonalitet.

  Det er et logisk utgangspunkt, men nå for tiden forventes det i økende grad at produsenter også skal ta bærekraft og sirkularitet med i regnestykket – både for produksjonsprosessene og selve sluttproduktet. Det forventes med andre ord at de skal sørge for full innsikt fra produksjonstidspunktet og frem til det øyeblikket materialene ankommer kunden («cradle to gate»). Dette krever en alternativ tilnærming til produksjon, men skaper også mange spennende muligheter. Med Madaster kommer engasjementet og tjenestene dine til å fortsette også etter salget. Produktet blir en tjeneste. Blant annet tilbyr du kunder muligheten til levetidssporing av hvert enkelt produkt og komponentene det består av, slik at det blir mulig å analysere og forutsi CO2-utslipp og miljøpåvirkning.

 • Tilbakekjøpsmulighet

  Så snart et produkt er solgt, slutter vanligvis produsentens engasjement. Men når et produkt blir en tjeneste, fortsetter produsenten å overvåke det i tiden det er i bruk.

  Ved å bruke Madaster kan du tilby en oppfølgingstjeneste, siden du vil kunne angi tidspunkter for når bestemte deler trenger å skiftes ut for at du fortsatt skal kunne garantere funksjonaliteten til det aktuelle produktet. Madaster gir deg også kunnskap om restverdien til de forskjellige materialene, og du vil kunne kjøpe dem tilbake og bruke dem om igjen. Dette gir ikke bare materialene et «liv nummer to», men inkluderer dem også i inntektsmodellen.

Høst fordelene

Opprett din konto på Madaster-plattformen

Madaster-plattformen

I Madaster er det enkelt å opprette materialpass basert på BIM (IFC)- eller et Excel-dokument. Etter hvert som disse automatisk suppleres med informasjon om sirkularitet, miljøpåvirkning og restverdi, blir Madaster-miljøet en verdifull datakilde.

Oversikten over registrerte objekter, beriket med innsikt fra algoritmer, er tilgjengelig via områderegisteret vårt. Den visualiserer materialtilgjengeligheten for et brukerdefinert område, og tilbyr innsikt for beslutningstakere og andre som ønsker informasjon om det bygde miljøet.

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Where are you located?