Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Logg inn
Gå tilbake

Bærekraftig og sirkulær arkitektur

Arkitekter legger både hjerte og sjel i prosjektene sine. Enten det gjelder et moderne kontorbygg, en majestetisk bro eller et imponerende museum, designer arkitekter dem med tanke på fremtiden.

Designet er bestemmende for det endelige resultatet. Som arkitekt har du derfor et stort ansvar. Ved å tenke gjennom og simulere miljøpåvirkningen, bærekraften og sirkulariteten til ulike byggematerialer i prosjektene dine under designfasen, blir du også i stand til å kartlegge hvilken retning byggeprosessen skal ta. Når du registrerer de ulike materialvalgene i Madaster, kan du enkelt dele informasjonen med andre interessenter i prosjektet. På denne måten gir du et prosjekt den mest bærekraftige starten det kan få.

Bærekraftig og sirkulær arkitektur

Slik kan Madaster hjelpe deg

Miljøbevisst og sirkulær design er enklere når du jobber med Madaster. Det gjør at du på et tidlig stadium kan måle om designet ditt overholder alle miljøkrav. Madaster er en plattform der pålitelige, berikede data gir innsikt i miljøpåvirkningen fra materialer og produkter – for eksempel med tanke på demonteringsalternativer, sirkularitet og CO2-utslipp. Madaster går lengre enn andre løsninger, i og med at den gjør det lett for arkitekter å dele designet sitt og all material- og produktinformasjon om dette designet med andre interessenter. Det er en fordel, for eksempel hvis du ønsker å overbevise en kunde om designets verdi med tanke på miljøvennlighet og sirkularitet.

Slik fungerer det

 • Registrere prosjektet

  Selv om du som arkitekt skaper tidløse objekter, er det viktig at du følger med i tiden og våger å tenke fremover.

  Og ofte er det nettopp det som er din sterkeste side. Du vet allerede at sirkularitet vil være normen i byggenæringen, og derfor også i utformingen av eiendomsobjekter. Gjennom registrering i Madaster er du et av leddene helt i starten av kjeden, og setter et godt eksempel. Det tar bare noen få minutter å laste opp BIM-modellen din og gi designet sin egen identitet.

 • Sirkulær design gir deg en fordel

  I tillegg til å levere vakre og funksjonelle design, må du som arkitekt også skille deg ut fra resten.

  Hvis du kan demonstrere at designene dine ikke bare er vakre og funksjonelle, men også bærekraftige og sirkulære med lavt klimagassutslipp, skaffer du deg nettopp dette konkurransefortrinnet. Det vil hjelpe deg til å vinne flere prestisjefulle oppdrag og etablere navnet ditt som en fremtidsrettet arkitekt.

 • Vær en frontløper

  Du er et av leddene i begynnelsen av kjeden i utviklingen og byggingen av prosjektet.

  Det betyr at du også trenger å gå foran med et godt eksempel. Ved å designe på en sirkulær måte og registrere alle materialer og produkter i Madaster, viser du at du er en frontløper. Det viser at du er en leder på området fremtidssikker konstruksjon og er med på å forme en ny internasjonal standard.

Høst fordelene

Opprett din konto på Madaster-plattformen

Madaster-plattformen

Madaster-plattformen

I Madaster er det enkelt å opprette materialpass basert på BIM (IFC)- eller et Excel-dokument. Etter hvert som disse automatisk suppleres med informasjon om sirkularitet, miljøpåvirkning og restverdi, blir Madaster-miljøet en verdifull datakilde.

Oversikten over registrerte objekter, beriket med innsikt fra algoritmer, er tilgjengelig via områderegisteret vårt. Den visualiserer materialtilgjengeligheten for et brukerdefinert område, og tilbyr innsikt for beslutningstakere og andre som ønsker informasjon om det bygde miljøet.

Les mer

Bli en frontløper

Høst fordelene

Begynn å bygge et sirkulært samfunn i dag, ved å slutte deg til Madaster.