Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back

Bærekraftig og sirkulært vedlikehold

Som ekspert på området installasjoner er du uvurderlig for at et bygg skal bli ferdigstilt og fungere som det skal.

Samtidig legger dette et stort ansvar på skuldrene dine, ettersom brukere av eiendommen kommer til deg med spørsmål eller rapporter om miljøresultater og løpende kostnader. Innsikt i alle materialer og produkter og den økonomiske levetiden deres er en praktisk metode for å drifte bygningen på en sirkulær måte. Ved å gjøre dette blir du en frontløper på fagfeltet ditt. Madaster er miljøet som vil hjelpe deg på alle måter til å få kunnskap om hvor produkter befinner seg, slik at det blir lettere å finne og ombruke dem.

Slik kan Madaster hjelpe deg

Når et objekt er registrert i Madaster, blir alle materialer og komponenter i objektet nøyaktig dokumentert, uansett om det dreier seg om et kontor- eller boligbygg, en bro, en leilighet eller en vindturbin. De samles i ett system, der du og teamet ditt enkelt kan se statusen for disse materialene, komponentene og produktene. Nærmer noen av dem seg slutten av sin økonomiske levetid? Kan de repareres ved bare å skifte ut en bestemt del, eller kan de ombrukes andre steder? Du kan bruke Madaster til å vise kunden, entreprenøren eller forvalteren hvilke valg du har tatt for å spare kostnader eller forbedre kvaliteten. For eksempel kan du, etter å ha skiftet ut et bestemt element, enkelt avgjøre om en installasjon kan brukes om igjen. Dette er en ansvarlig måte å håndtere materialene du disponerer på.

Slik fungerer det

 • Innsikt i materialer og produkter

  Som montør eller entreprenør vet du bedre enn noen andre hva som er god kvalitet og hva som ikke er det.

  Du tar faglig funderte valg og vet hvordan og når ting må skiftes ut og hvilket arbeid dette medfører. Det er godt å vite på forhånd hvilke materialer og komponenter som er inkludert i alle produktene du bruker, og i hvilken grad de kan demonteres og hvilken gjennomsnittlig levetid de har. Dette gjør det enklere å forutse når de vil trenge vedlikehold eller utskifting, og hvilken restverdi de vil ha. Det er enklere å planlegge og organisere arbeidet ditt når du bruker Madaster.

 • Tydelighet for alle involverte parter

  Av og til kan det oppstå diskusjoner omkring behov og tidspunkter for vedlikeholds-, reparasjons- eller utskiftingsarbeid og hvordan dette best kan utføres.

  Madaster gjør slike diskusjoner overflødige, siden det gir objektiv innsikt i levetiden, demonteringsmulighetene og sirkulariteten til alle produkter og komponenter som er installert i en registrert bygning.

 • Mindre avfall, færre tap

  Produkters levetid, og levetiden til komponentene de består av, kan variere. Detaljert registrering forhindrer at fortsatt brukbare materialer kastes.

  Dette øker bærekraften til enhver installasjon og det tilhørende vedlikeholdet kraftig samtidig som det reduserer kostnader. Madaster viser også den mulige restverdien til alle registrerte produkter og komponenter. Det betyr at de fortsatt vil være verdt noe på det tidspunktet de trenger å skiftes ut. Som en innovativ montør er dette noe du gjerne vil kunne tilby kundene dine, siden de vil ha nytte av det både nå og på lengre sikt.

Høst fordelene

Opprett din konto på Madaster-plattformen

Madaster-plattformen

I Madaster er det enkelt å opprette materialpass basert på BIM (IFC)- eller et Excel-dokument. Etter hvert som disse automatisk suppleres med informasjon om sirkularitet, miljøpåvirkning og restverdi, blir Madaster-miljøet en verdifull datakilde.

Oversikten over registrerte objekter, beriket med innsikt fra algoritmer, er tilgjengelig via områderegisteret vårt. Den visualiserer materialtilgjengeligheten for et brukerdefinert område, og tilbyr innsikt for beslutningstakere og andre som ønsker informasjon om det bygde miljøet.

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Where are you located?