Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Prosjekter 22 mar 2022

Madaster er tilpasset taksonomien for sirkulær økonomi

David Parker, produktsjef hos Madaster Mens ferdigstillingen av EUs taksonomi nærmer seg, så forbereder Madaster seg på å bli et verktøy for å oppskalere bærekraftige investeringer i hele Europa. Kort sagt så består taksonomien av to rapporteringskomponenter; den ene gjør grønnvasking vanskeligere – og den andre gjør bærekraftige investeringer mer troverdige.
David Parker, produktsjef hos Madaster

David Parker, produktsjef hos Madaster

For det første klassifiserer taksonomien hvilke økonomiske aktiviteter som betraktes som miljømessige bærekraftige, eller “taksonomi-tilpassede”. For at en økonomisk aktivitet skal bli ansett få være taksonomitilpasset så skal den dokumentere et “vesentlig bidrag” til minst ett av seks miljømål, mens den “ikke gjør noen vesentlig skade” (DNSH) på de resterende fem miljømålene. Miljømålene i taksonomien er:
 1. Kutt i klimagassutslipp
 2. Tilpasning til klimaendringene
 3. Bærekraftig utnyttese og beskyttelse av vann – og marine ressurser
 4. Omstilling til en sirkulær økonomi
 5. Forebygging og bekjempelse av forurensning
 6. Beskyttelse og gjenoppretting av biologisk mangfold og økosystemer.
Detaljerte opplysninger om mål og aktiviteter er definert i de tekniske screeningskriterier; Technical Screening Criteria (TSC). For det andre krever taksonomiklassifiseringen at store virksomheter og investorer offentliggjør deres andel av taksonomitilpassede aktiviteter. Gjennom obligatorisk og konsekvent rapportering i hele EU vil finansielle institusjoner og markedet som helhet, objektivt kunne sammenligne bærekraft hos virksomheter og i investeringsporteføljer. Madaster vil generere dokumentasjon om fast eiendom og infrastruktur som input til aggregert rapportering på virksomhets- eller porteføljenivå. I version 1.0 av taksonomien er Madasters største oppgave å tilrettelegge for dokumentasjon av miljømål nr 4; sirkulær økonomi, ved å gi innsikt i hvilke bygge- og infrastrukturmaterialer som er egnet for gjenbruk og ombruk. Madaster vil også kunne gi dokumentasjon til miljømål nr 5; forebygging av forurensning – og på nr 6; beskyttelse av økosystemer ved å registrere henholdsvis bruken av giftige materialer, og binding av karbon i trevirke. I 2025, når taksonomien utvides utover driftsmessige utslipp (scope 1), så vil Madaster også spille en langt større rolle i dokumentasjonen av innebygget karbon og miljøpåvirkninger i forbindelse med miljømål nr 1; å kutte klimagassutslipp. Etter som kravene til sirkulærøkonomi utvides vil Madaster også tilby dokumentasjon av gjenbrukte, ombrukte og bærekraftige materialer i nye prosjekter. Styringsrådet til Madaster-stiftelsen fortsetter med å overvåke EUs taksonomiutvikling og avventer de endelige tekniske screeningskriteriene (TSC), som forventes å komme i juni 2022. Madaster vil utvikles til å bli et godt verktøy for taksonomirapportering. Gjennom nye funksjoner og dokumentasjonsformater vil plattformen gjøre det mulig for byggherrer og offentlige organer å måle og dokumentere bærekraftige, taksonomijusterte investeringer. Vi skal bidra til at EU gjennomfører den europeiske grønne giv; Green Deal, for å lykkes med klimamålene i Parisavtalen og bærekraftsmålene.

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?