Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Blogg 17 mar 2023

Studietur til Heidelberg og München

Sammen med Madaster Pionerene Aspelin Ramm, OBOS Eiendom og Sweco, vår samarbeidspartner Resirqel samt Construction City klyngen møtte vi våren i Heidelberg og München. Formålet med turen var å lære av bygge- og byutviklingsprosjekter som har utmerket seg internasjonalt på bærekraft og sirkularitet, innovativ samhandling og digitalisering.

Dag 1: Sirkulær byutvikling i Heidelberg

Studieturen begynte i Heidelberg som ikke bare er kjent for Tysklands eldste universitet, men også for å ha vunnet European Sustainable City Award to ganger og FNs Global Green City Award i 2015. Først på programmet sto en guidet rundvandring i bydelen Bahnstadt, som er et banebrytende byutviklingsprosjekt bestående utelukkende av passivhus. Turen endte på Business Development Center Heidelberg hvor vi møtte Carla Jung fra byadministrasjonen. Hun presenterte pilotprosjektet Circular City of Heidelberg. Våre kollegaer i Madaster Germany har bidratt med å etablere grunnlaget for «urban gruvedrift» i bydelen Patrick Henry Village (PHV) i prosjektet. Alle byggene i denne bydelen er fra 1960-tallet og Heidelberg planlegger nå sirkulær utvikling og fornyelse av hele bydelen. Det innebærer blant annet riving av eksisterende bygg og deretter nybygg med størst mulig grad av ombrukte materialer fra de gamle byggene. Ambisjonen er 100% ombruk av alle materialer som ikke inneholder miljøgifter. For å lykkes med byplanleggingen og målsetningen om ombruk, trengte Heidelberg innsikt i hvilke materialer og mengden material som finnes i bydelen. Dette kunne våre kolleger i Madaster Germany bistå med. Gjennom den nye funksjonaliteten Områderegister i Madaster plattformen og verktøyet Urban Mining Screener kunne de estimere materialmengder og karbonavtrykk for hele bydelen. Det var gøy å kunne presentere denne unike innsikten fra Heidelberg for våre medreisende og diskutere mulighetene med denne løsningen. Vi jobber for å få til et lignende pilotprosjekt i Norge. De positive tilbakemeldingene som vi fikk etter presentasjonen vår, støtter vår målsetning om å skape et digitalt områderegister i Norge også. Etter det faglige programmet, tok den kulturelle og sosiale delen over. På kvelden besøkte vi Kulturbrauerei Heidelberg for å lære om ølbrygging og selvsagt smake på husets ølsorter, sammen med en god middag.

Dag 2: Urban CoLab og Olympiaparken i München

Neste dag tok vi toget sørover til München, Bayerns største by og Tysklands tredje største by, som er kåret til Tysklands «digital location number one». Vi begynte med et besøk på innovasjonshuben Munich Urban CoLab. Der samarbeider startups, forskning og etablerte selskaper om å løse bærekraftsutfordringer knyttet til fremtidens byutvikling. Etter omvisningen i bygget, gikk vi videre til Olympiaparken for en guidet visning. Her ble vi inspirert av hvordan man for over 50 år siden designet og utviklet sportsarenaer, parkanlegg og boliger med tanke på fleksibel bruk og lang levetid. Olympiaparken fremstår i dag minst like moderne som den må ha gjort ved sommer-OL i 1972. Turen ble avrundet med en tradisjonell bayersk middag på ærverdige Augustiner Keller fra 1328. Det var en fin avslutning på en studietur hvor vi hadde reist både fremover og bakover i tid – fra Augustiner Kellers historiske forankring til sirkulære fremtidsvisjoner for Heidelberg. Vi satte pris på muligheten å få dele tid, reise, kunnskap og opplevelser med trivelige folk fra klyngen og Madaster nettverket. Dette ga mersmak og vi gleder oss allerede til neste tur!

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?