Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Nyheter 18 mar 2022

Storebrand mener digitalisering gjennom Madaster forenkler å få sirkulære bygg

Bærekraft lønner seg! En engasjert Richard Kristensen Kruse i Storebrand forteller at de ble Madaster-Pioner for å forenkle digital kartlegging av livsløpet i bygg, restverdien av eiendom og kjenne ombrukspotensialet av byggematerialer. — Vår ambisjon er å være best i Norden på bærekraftig forvaltning av eiendomsinvesteringer. Derfor integrerer vi bærekraft i hele vår eiendomsvirksomhet. Det er bra for samfunnet, for brukerne av byggene, og det gir høyere avkastning for investorene, sier Richard Kristensen Kruse, prosjekt- og utviklingsdirektør, Storebrand Asset Management.

Strategisk riktig samarbeid for økt bærekraft

Storebrand Eiendom er en del av Storebrand Asset Management AS, og forvalter direkte eiendomsinvesteringer for ca. 20 milliarder kroner i Norge. Disse inngår i Storebrandkonsernets samlede forvaltningskapital på om lag 960 milliarder kroner. —  EU utfordrer byggenæringen, og det er bra. Fremover må vi måle karbonutslipp, og få kunnskap fra dataflyt for å levere på kommende kravene om ombruk, rehabilitering og klimafotavtrykk. Her passer Madaster veldig godt med vår digitale strategi, sier Kristensen Kruse.

Må handle nå

—  Jorden går tom for råmaterialer. Det går opp for folk nå. Vi ser alle behovet for de grepene som innføres i det grønne skiftet, og bygge- anleggs- og eiendomsnæringen har et spesielt ansvar for å lykkes med omstillingen fordi næringen tradisjonelt har vært en klimaversting, forteller Kristensen Kruse. Engasjert påpeker han: — Det er mine barn som tar regningen. Nå handler det ikke bare om å forebygge, men å reversere en utvikling som har ført til global oppvarming, tap av biologisk mangfold og forurensing. Vi skal bidra der vi kan. Madaster er tilrettelagt for nye krav Marie Drange, leder i Madaster, forteller at Madaster har løsninger som karbonkalkulator, sirkularitetsindeks og beregning av restverdi på byggematerialer. Målet er at den digitale plattformen leverer på alle kommende krav i byggenæringen. — Vi er tilpasset EU-krav som kommer til Norge. For eksempel vil Madaster gi innsikt som er relevant for taksonomien, og den er unik når det gjelder å dokumentere sirkularitet. Plattformen genererer materialpass, og ombruksandel og demonterbarhet står oppført som kriterier i The Technical Screening Criteria (TSC) som er på høring nå.

Sirkulærøkonomien er del av taksonomien

Taksonomien tas inn i Norge gjennom EØS-samarbeidet, og fremover vil banker, investorer og forsikringsselskap bruke taksonomien for å bestemme hvilke aktiviteter de skal låne ut til, investere i eller forsikre. — Vi må alle tenke på klima- og miljøkonsekvensene av aktivitetene våre. Vi er spesielt opptatt av taksonomien fordi den treffer oss dobbelt siden Storebrand driver både med finans og eiendom. Fremover vil taksonomien kunne forebygge grønnvasking, sier Kristensen Kruse. Vil bruke Madaster i innovative rehabiliterings -og miljøprosjekt I Pionersamarbeidet vil Storebrand starte med å benytte Madaster i to pågående prosjekter; Ruseløkka og Filipstad Brygge, og Grev Wedels plass 9, der Innovasjon Norge skal flytte inn. — Alle valg i disse byggene skal være bærekraftige og bidra til mindre miljøbelastende fotavtrykk. Byggene skal rehabiliteres slik at de kan tilpasses nye behov i fremtiden. Det blir derfor interessant å se hvordan vi skårer på sirkularitet og karbonfotavtrykk i Madaster, avslutter Kristensen Kruse. Drange er veldig fornøyd med å ha fått med seg Storebrand. — Gjennom samarbeid med våre Madaster-Pionerer skal vi gjøre vårt for at byggenæringen får innsikt som gjør det enklere for de å lykkes med å realisere klima- og miljømål.

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?