Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Nyheter 18 mar 2022

Statsbygg er med i Madasters Pionerprogram

Statsbygg blir madaster-pioner

Statsbygg leder an i omstillingen til en mer klimavennlig byggenæring. Nå har de inngått samarbeid med Madasters Pionerprogram for økt sirkularitet i byggenæringen. Madaster Norge etablerte Pionerprogrammet for å samarbeide med ulike nøkkelaktører for å omstille bygge-, anleggs- og eiendomsnæringen til helhetlige, grønne og sirkulære verdikjeder. Ombruk av byggematerialer er prioritert av myndighetene i EU og Norge fordi det bidrar til å kutte klimagassutslipp, redusere uttak av råmaterialer og minske avfall. — Å delta i pionerprogrammet til Madaster passer godt inn med våre kjerneverdier. I Statsbygg legger vi vekt å være en modig og konstruktiv bidragsyter i omstillingen til det grønne skiftet. Vi bruker posisjonen vår til å dyrke frem en mer klimavennlig og digital byggenæring, sier Lars Petter Bingh, leder for seksjon for miljø og klima i faglig ressurssenter i Statsbygg.

En mer grønn, sirkulær byggenæring

Norge har satt seg mål om å redusere utslippet av klimagasser med opptil 55 prosent innen 2030. Bidrag fra byggenæringen er viktig for å lykkes. Statsbygg er en nøkkelaktør i byggenæringen med over 2300 bygninger i Norge og utlandet i porteføljen sin, og har til enhver tid over 100 prosjekter gående. De ser Madasters funksjoner som nyttige i omstillingen til en mer klimavennlig og sirkulær byggenæring. — I Madasters digitale plattform defineres bygg som materialbanker og gis et materialpass. Slik beregnes sirkularitet i byggets livsløp, noe som forenkler ombruksprosessen for byggherrer, sier Marie Drange, leder for Madaster Norge.

Materialbank og materialpass

Madaster er koblet mot norske produktdatabaser og en global råvarebørs. Ved å samle data genereres en sirkularitetsindeks over byggets materialer, finansiell restverdi og beregning av i CO2-fotavtrykket av materialene i bygget. — Kunnskap om sirkularitet er viktig for å kunne planlegge for økt ombruk, og digitalisering er da det viktigste verktøyet vi trenger for å lykkes med en mer sirkulær byggenæring, sier Bingh. Han peker på at denne kunnskapen i neste ledd kan bidra til å fremskynde etablering av markedsplasser for ombruk og nye forretningsmodeller.

Prioriterer ombruk

Statsbygg har allerede satt ned en gruppe med ansatte som skal jobbe frem ulike prosjekter som er aktuelle å registrere i Madasters digitale plattform. — Klima, sirkulærøkonomi og lokalmiljø har vært de viktigste satsningsområdene for Statsbygg de siste årene. Vi ser at ombruk at byggematerialer kan svare opp alle disse prioriteringene, og gleder oss til å starte opp samarbeidet med Madaster, sier Bingh. — Vi er glade for å ha med oss Statsbygg i Pionerprogrammet. I digitaliseringen av byggenæringen ligger det et enormt potensial for å redusere bruken av råmaterialer, forbedre energieffektiviteten og kutte utslippene. Det vil hjelpe oss til å lykkes med å å lykkes med 1,5-gradersmålet, understreker Drange.

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?