Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Publikasjoner 29 apr 2022

Smedvig og Veni velger Madaster når de omstiller til sirkulær byggenæring

Smedvig Eiendom og VENI samarbeider for en mer bærekraftig og sirkulær byggenæring. Nå har de signert Pioneravtale med Madaster fordi denne plattformen kan koble sammen deres bærekraftsprioriteringer og gi samlet innsikt og rapportering. Vi har sirkulære ambisjoner og Madaster er relevant for porteføljen til Smedvig; både for å rapportere sirkularitet og CO2-fotavtrykk i nye bygg, og for å kartlegge hvilke bygg som kan rehabiliteres og ombrukes, sier Rune Augenstein, CTIO hos Smedvig Eiendom. Det familieeide Stavangerselskapet er en av Norges mest innovative eiendomsutviklere. De investerer i, utvikler og forvalter eiendom i Norge og Storbritannia. I pilotprosjektet for Madaster skal de samarbeide med datterselskapet Veni, et teknologi- og innovasjonsselskap for en mer bærekraftig byggenæring.

Tilrettelegger for sirkulær økonomi

Vi har vært på en bærekraftsreise i mange år. Vi merket et taktskifte for 10 år siden da BREEAM-NOR ble lansert, og nå den senere tid med hensyn til sirkulær økonomi. For to år siden orienterte vi oss mot sirkularitet gjennom Nordic Circular Program for å lære mer, nå er vi i gang med de første sirkulære prosjektene. Vi må ta nye steg hele tiden for å bidra til det nødvendige omstillingen av byggenæringen, sier Heather Bergsland, leder for bærekraft i Veni. Nå samler eiendomsdelen av familieselskapet Smedvig, sammen med datterselskapet Veni, byggenæringen i Rogaland i et kunnskaps- og utviklingssentrum i 14 bygg i et tidligere industriområde. Her skapes det en arena hvor bedrifter med rundt 3 000 ansatte kan samhandle, dele kunnskap og jobbe frem nye, innovative og sirkulære løsninger for byggenæringen. Site 4016-området blir en «living lab» for testing av ny teknologi og pilotprosjekter for det grønne skiftet. Madaster forenkler bærekraftsreisen Byggene Spinn og ARK i Site 4016 blir pilotprosjektet for Madaster-samarbeidet. Det innebærer at byggene blir registrert i et porteføljeregister og får materialpass med sirkularitet på byggematerialer. Byggenes CO2-fotavtrykket kartlegges, og det genereres tall på finansiell restverdi av materialene. Dette er underlag som kan benyttes for rapportering på taksonomien eller grønne obligasjoner. Kartlegging av bygg som materialbank synliggjør verdien til bygg i hele livsløpet, og forenkler ombruksprosessen av byggematerialene, forteller Marie Drange, CEO i Madaster Norge. For oss blir Madaster det verktøyet som syr det hele sammen og samler bærekraftsrapportering i én plattform, sier Augenstein.

Samarbeid er viktig for å bli en digital ledestjerne

Som en del av Madasters Pionerprogram deltar Smedvig og Veni på samlinger med de andre Pionerene. Våre forventninger er at alle Madaster-pionerer lærer av hverandres erfaringer. Madaster-plattformen er et digitalt verktøy som kan føre til at vi endrer verdikjeder i bransjen, og da er det flott å ha kontakt med bedrifter som jobber med dette i andre deler av landet, sier Bergsland. Samarbeid er en forutsetning for at bransjen skal kunne løse de store miljøutfordringene den står ovenfor, sier Augenstein. Smedvig og Veni ønsker å spre budskapet om sirkulærøkonomi blant Rogalands BAE-bedrifter, samtidig som de selv jobber for å bli mer sirkulære. I Site 4016 benyttes flere sirkulære prinsipper som solenergi, digitalisering og samarbeid. Vi ønsker at Madaster-Pionerprogram skal være et fyrtårn for byggenæringen og bidra til en mer sirkulær og bærekraftig næring. Her bidrar virkelig Smedvig og Veni til å lyse opp, avslutter Drange. Bildetekst: Smedvig, Veni og Madaster ser frem til Pioner-samarbeid for å bidra til mer sirkulærøkonomi og ombruk av byggematerialer i byggenæringen. (Fra venstre) Marie Drange, CEO i Madaster Norge, Jan Erik Halvorsen, leder for Oslo-kontoret til Veni og Rune Augenstein, CTIO i Smedvig.

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?