Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Nyheter 4 dec 2021

Klimavennlig design og ombruk av byggematerialer

Klimavennlig design og ombruk av byggematerialer

Ratio arkitekter og Madaster har inngått et Pionersamarbeid. Målet er å øke sirkulær design gjennom å benytte Madasters funksjonaliteter med bygg som materialbank og materialpass for å forenkle ombruk av byggematerialer.

 – Arkitekter er viktige i omstillingen til en sirkulær økonomi der ressursene skal forbli lengst mulig i kretsløpet, sier Marie Drange, daglig leder i Madaster.

Hun er glad Ratio arkitekter ble rekruttert til Madasters Pionerprogram av tidligere daglig leder, Leif Nordhus. I Madasters Pionerprogram samles relevante aktører til felles læring, utvikling og praktisk bruk av Madaster-plattformen i økosystemet. Ratio arkitekter er det første arkitektselskapet som har signert en pioneravtale med Madaster.

– Pionerprogrammet og plattformen til Madaster svarer godt på de målene Ratio arkitekter har satt seg. Gjennom Pionerprogrammet ønsker vi å styrke vår kompetanse innenfor BIM, materialbruk, byggbarhet og sirkulærøkonomi. Vi ser at det er gode muligheter til å utvikle plattformen til å bli et sterkt prosjekteringsverktøy for arkitekter og andre rådgivere. Og ikke minst ser vi verdien av å ta del i nettverket, med de muligheter for kunnskapsdeling og samarbeidsprosjekter som det kan gi, sier Solveig Dahl Grue, daglig leder i Ratio arkitekter. 

Ratio Arkitekter har nå introdusert Madaster for alle ansatte og satt ned en gruppe som har fått opplæring. De er allerede i gang med registrering av et prosjekt,

Bygg som materialbank

Byggenæringen forbruker mest jomfruelige råmaterialer av alle næringer. Madaster-plattformen kan bidra til å redusere byggenæringens klimafotavtrykk gjennom ulike funksjonaliteter som forenkler ombruk. Bygg registreres som en materialbank og får et materialpass som forteller om byggematerialene sirkularitet, toksisitet og karbonutslipp. Dette forenkler sirkulær design.

– Ved å designe for ombruk av byggematerialer lar vi ressursene forbli i økonomien lengst mulig. Det bidrar til mindre råvareforbruk, redusert avfall, mindre utslipp og lavere energiforbruk. Sånn sett er Madaster et viktig ledd for å sikre en bærekraftig byggenæring, forteller Drange.

Sirkulær design bidrar til å redusere utslipp

– Med hjelp fra Madaster vil vi kunne planlegge for gjenbruk av tilgjengelige byggematerialer før en eiendom som skal rives. Dette representerer noe nytt i sirkulær design og arkitektur. Fremover kan sirkulær arkitektur bli et viktig bidrag for å kutte CO2-utslipp og materialfotavtrykk, sier Dahl Grue.

Madaster passer også godt med verdiene Ratio arkitekter bygger på.

– Vi vet at miljøet har en tålegrense, og at klimaet er i ubalanse, derfor ser vi Madasters Pionerprogram som en unik mulighet til å tilrettelegge for sirkulære bygg. Vi vil bidra til en bedre framtid ved å skape bygninger med sirkulære løsninger, godt inneklima og miljøvennlige materialer, sier Dahl Grue. 

– Nettverket rundt Madaster er også svært verdifullt for oss. Mange aktører ønsker å være med på utviklingen innenfor sirkulær økonomi, men mangler samarbeidsparter og prosjekter. Madasters plattform og pionerprogram svarer nettopp opp denne utfordringen, og tilrettelegger for samarbeid og utvikling, avslutter hun.

 

 

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?