Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Nyheter 9 dec 2021

Klargjør seg for EU-taksonomien og sirkulære krav

Klargjør seg for EU-taksonomien og sirkulære krav

Entra jobber målrettet mot å bli et klimanøytralt selskap og bidra til å redusere bransjens miljøbelastning. Eiendomsselskapet har inngått en Pioner-avtale med Madaster for å kartlegge sirkularitet, ombrukspotensial og finansiell restverdi av sine bygg.  

– Vår forretningsstrategi er å være miljøledende i bransjen. Vi jobber systematisk med å redusere klimagassfotavtrykket i vår eiendomsportefølje og sikre eiendomsverdiene for fremtiden. Samarbeid med andre aktører er viktig for å lykkes med en bærekraftig verdikjede, og vi ser frem til å delta i pionerprogrammet til Madaster Norge, sier Henning Stalsberg, leder kundeservice og driftstøtte i Entra. 

Samarbeidet vil i første omgang gjelde et utvalgt bygg i Entras eiendomsportefølje. Marie Drange, daglig leder i Madaster Norge, gleder seg til samarbeidet.  

– Digitalisering og samarbeid er nøkkelen for å lykkes med omstillingen av byggenæringen. Vårt mål er at Madaster skal bidra til at næringen skal gå fra å være en del av utfordringen, til å bli en del av løsningen, påpeker Drange.  

Satser på miljøbygg og sirkulær økonomi  

Entra utvikler, leier ut og forvalter miljøledende kontorlokaler, i tillegg til en aktiv porteføljeforvaltning med kjøp og salg av eiendommer. De har satt standarden for å utvikle miljøledende bygg, både når det gjelder nybygg og rehabilitering. Entra står bak det første «passivhuset» på Papirbredden i Drammen, Powerhouse Brattørkaia som produserer mer energi enn det bruker – og ikke minst Kristian August gate 13, som er det første fullskala ombruksprosjektet i Norge.   

– Hensynet til miljø og klima er viktig for Entra. De siste årene har vi hatt et spesielt søkelys på sirkulærøkonomi, energieffektive bygg og miljøsertifisering av vår eiendomsportefølje. Entra har valgt å delta i pionerprogrammet til Madaster for å lære mer om deres system som på sikt har ambisjoner om å tilfredsstille de kommende kravene i EU-taksonomien, sier Stalsberg.  

Madaster med sirkularitetsindeks og karbonkalkulator  

Madasters digitale plattform definerer hvert bygg som en materialbank og leverer materialpass. Samarbeidspartnere får tilgang til sirkularitetsindeks, finansberegning og karbonkalkulator. 

– Vi er spente på hvilke resultater systemet vil generere, samt hvilke verdier det er i materialene i vårt pilotbygg, forteller Stalsberg. Han påpeker at det skal være lønnsomt å velge miljøriktige løsninger både for Entra og selskapets kunder. 

Madaster leverer grunnlag for taksonomikrav  

EUs taksonomikrav vil også gjelde for Norge. Sirkulærøkonomi er en av seks kategorier i taksonomien, og det er estimert at kriteriesettet for sirkulærøkonomi vil bli lansert i løpet av 2022. Entra har imidlertid rapportert på bærekraft siden 2016, og som et av de største eiendomsselskapene i Norge, vil rapporteringskravene i taksonomien gjelde selskapet i nær fremtid.

– Vi ser at Madaster er relevant for bedrifter som fremover må rapportere på taksonomien. EU ønsker å innføre materialpass for bygg, og det vil komme behov for sertifiseringer og standardiseringer i tråd med nye miljøkrav. Vårt mål er at Madaster skal levere på dette, sier Drange.  

Hos Entra er de også opptatt av hvordan miljørapporteringen og beregning av materialverdier kan påvirke verdien av bygg skattemessig og finansielt.   

– Madasters løsning skal gi brukere av systemet mulighet til å se sirkularitetsindeks og finansiell restverdi av sine bygg. Vi tror at dette vil bli en nyttig og fremtidsrettet måte å vurdere byggene på, sier Stalsberg.

 

 

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?