Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Logg inn
Gå tilbake
Nyheter 15 nov 2022

Madasters grunnlegger vant prestisjepris for sirkulær økonomi i byggenæringen

Madasters grunnlegger vant prestisjepris for sirkulær økonomi i byggenæringen

Den nederlandske arkitekten Thomas M. Rau, medgrunnlegger av Madaster, men har mottatt den prestisjetunge Urban Land Institute Germany Urban Innovation Award. 

Prisen ble delt ut den 10. november under en seremoni i Berlin. ULI Awards ble etablert i 2005 og deles ut i fem ulike kategorier. Det er en pris for å hedre enkeltpersoner for deres fremtidsorienterte, bærekraftige tenkning og handling.

- Avfall er materiale uten identitet. Madaster dokumenterer, registrerer og arkiverer identiteten til materialer i en digital plattform. Materialer med en identitet blir aldri avfall, derfor eliminerer Madaster avfall. Å motta ULI Germany Leadership Award viser oss at dette er den eneste veien mot en ny byggekultur, sier Thomas M. Rau, medgründer av Madaster, Turntoo og grunnlegger av RAU Architects.

- Denne prisen er veldig gledelig, og viser at omstilling til sirkulær økonomi i byggenæringen er fremtiden. Vi er stolte av at Thomas Raus grunntanke om å gi materialer identitet sprer om seg, sier Marie Drange, administrerende direktør for Madaster i Norge.

Hyllet for banebrytende arbeid og bidrag til samfunnsdebatten

Jurymedlem Caspar Schmitz-Morkramer hyllet Raus banebrytende arbeid med Madaster, så vel som hans verdifulle offentlige formidlings- og utdanningsarbeid gjennom boken Material Matters.

- I kategorien Urban Innovation premierer vi arkitekten, forfatteren og gründeren Thomas M. Rau. Med Madaster, registeret for materialer og produkter, har han skapt en digital plattform som er både en innovativ og tidsriktig koblingsmaskin. Det faktum at Madaster samler inn og kobler sammen data og informasjon er bare dens minste fortjeneste. Enda viktigere, plattformen kobler prinsipper: sirkulær miljøtenkning med sirkulær økonomisk tenkning, digital tenkning med bærekraftstenkning; og fremfor alt forbinder den denne tenkningen med direkte handling ved å koble mennesker, oppgaver og disipliner.

Schmitz-Morkramer pekte på at Rau også gjør et viktig arbeid for å koble aktører og formidle kunnskap om sirkulær økonomi i byggenæringen.

-Madaster er en banebrytende plattform for fremtiden og en sirkulær, bærekraftig byggenæring, og den er et godt eksempel på hvordan uttrykket tverrfaglighet resulterer i konkret samarbeid. At Thomas Rau med sin bok Material Matters også gir et verdifullt bidrar til samfunnsdebatten gjør ham enda mer verdig en pris i juryens øyne.

Berømmer byggenæringen for innsats for bærekraft

Sabine Georgi, administrerende direktør for ULI i Tyskland løftet fram hvor viktig byggenæringen er fremover.

-Eiendomsbransjen er i sentrum av begivenhetene, og samtidig en del av endringen. Dette gir store muligheter. Det er grunnen til at vi belønner fremragende personligheter for deres særegne fremsyn, sterke ansvarsfølelse, gründertankegang og handling, så vel som deres forpliktelse til å bevare livskvaliteten i byene våre.

Disse er alle de fem 2022-prisvinnerne

  • Ung leder: Leopold Spenner (CEO) og Dr. Robert Meyer (CTO), begge medgründerne av Alcemy
  • Urban Innovation: Thomas M. Rau, medgründer av Madaster, Turntoo og grunnlegger av RAU Architects
  • Byplanlegging: Prof. Dr. (Univ. Florenz) Elisabeth Merk, sjefbyarkitekt, München
  • Eiendom: Florian Reiff, senior administrerende direktør, landssjef Tyskland Tishman Speyer
  • Livstidspris: Jan Bettink, FRICS

For ULI Germany Leadership Awards sender juryen inn sine nominasjoner på forhånd og bestemmer deretter i fellesskap hvem som skal motta prisen. Det er ikke mulig for prisvinnerne å melde seg på selv. Urban Land Institute (ULI) er en global, medlemsledet forsknings- og utdanningsorganisasjon med over 45 000 medlemmer dedikert til å dele spørsmål knyttet til bærekraftig utvikling og bruk av byer og alle eiendomsspørsmål.

Bli en frontløper

Høst fordelene

Begynn å bygge et sirkulært samfunn i dag, ved å slutte deg til Madaster.

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image Nyheter
15-11-2022

Tysk prestisjepris til Madasters medgrunnlegger

Les mer
madaster-image Pressemelding
07-09-2022

EPEA og Madaster forenkler måling av sirkularitet i byggenæringen

Les mer
madaster-image Publikasjoner
29-04-2022

Smedvig og Veni velger Madaster når de omstiller til sirkulær byggenæring

Les mer