Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Nyheter 15 nov 2022

Madasters grunnlegger vant prestisjepris for sirkulær økonomi i byggenæringen

Den nederlandske arkitekten Thomas M. Rau, medgrunnlegger av Madaster, men har mottatt den prestisjetunge Urban Land Institute Germany Urban Innovation Award. 

Prisen ble delt ut den 10. november under en seremoni i Berlin. ULI Awards ble etablert i 2005 og deles ut i fem ulike kategorier. Det er en pris for å hedre enkeltpersoner for deres fremtidsorienterte, bærekraftige tenkning og handling. – Avfall er materiale uten identitet. Madaster dokumenterer, registrerer og arkiverer identiteten til materialer i en digital plattform. Materialer med en identitet blir aldri avfall, derfor eliminerer Madaster avfall. Å motta ULI Germany Leadership Award viser oss at dette er den eneste veien mot en ny byggekultur, sier Thomas M. Rau, medgründer av Madaster, Turntoo og grunnlegger av RAU Architects. – Denne prisen er veldig gledelig, og viser at omstilling til sirkulær økonomi i byggenæringen er fremtiden. Vi er stolte av at Thomas Raus grunntanke om å gi materialer identitet sprer om seg, sier Marie Drange, administrerende direktør for Madaster i Norge. Hyllet for banebrytende arbeid og bidrag til samfunnsdebatten Jurymedlem Caspar Schmitz-Morkramer hyllet Raus banebrytende arbeid med Madaster, så vel som hans verdifulle offentlige formidlings- og utdanningsarbeid gjennom boken Material Matters. – I kategorien Urban Innovation premierer vi arkitekten, forfatteren og gründeren Thomas M. Rau. Med Madaster, registeret for materialer og produkter, har han skapt en digital plattform som er både en innovativ og tidsriktig koblingsmaskin. Det faktum at Madaster samler inn og kobler sammen data og informasjon er bare dens minste fortjeneste. Enda viktigere, plattformen kobler prinsipper: sirkulær miljøtenkning med sirkulær økonomisk tenkning, digital tenkning med bærekraftstenkning; og fremfor alt forbinder den denne tenkningen med direkte handling ved å koble mennesker, oppgaver og disipliner. Schmitz-Morkramer pekte på at Rau også gjør et viktig arbeid for å koble aktører og formidle kunnskap om sirkulær økonomi i byggenæringen. -Madaster er en banebrytende plattform for fremtiden og en sirkulær, bærekraftig byggenæring, og den er et godt eksempel på hvordan uttrykket tverrfaglighet resulterer i konkret samarbeid. At Thomas Rau med sin bok Material Matters også gir et verdifullt bidrar til samfunnsdebatten gjør ham enda mer verdig en pris i juryens øyne. Berømmer byggenæringen for innsats for bærekraft Sabine Georgi, administrerende direktør for ULI i Tyskland løftet fram hvor viktig byggenæringen er fremover. -Eiendomsbransjen er i sentrum av begivenhetene, og samtidig en del av endringen. Dette gir store muligheter. Det er grunnen til at vi belønner fremragende personligheter for deres særegne fremsyn, sterke ansvarsfølelse, gründertankegang og handling, så vel som deres forpliktelse til å bevare livskvaliteten i byene våre. Disse er alle de fem 2022-prisvinnerne
 • Ung leder: Leopold Spenner (CEO) og Dr. Robert Meyer (CTO), begge medgründerne av Alcemy
 • Urban Innovation: Thomas M. Rau, medgründer av Madaster, Turntoo og grunnlegger av RAU Architects
 • Byplanlegging: Prof. Dr. (Univ. Florenz) Elisabeth Merk, sjefbyarkitekt, München
 • Eiendom: Florian Reiff, senior administrerende direktør, landssjef Tyskland Tishman Speyer
 • Livstidspris: Jan Bettink, FRICS
For ULI Germany Leadership Awards sender juryen inn sine nominasjoner på forhånd og bestemmer deretter i fellesskap hvem som skal motta prisen. Det er ikke mulig for prisvinnerne å melde seg på selv. Urban Land Institute (ULI) er en global, medlemsledet forsknings- og utdanningsorganisasjon med over 45 000 medlemmer dedikert til å dele spørsmål knyttet til bærekraftig utvikling og bruk av byer og alle eiendomsspørsmål.

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?