Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Gå tilbake
Nyheter 20 oct 2022

OBOS blir Madasterpioner og vil bidra til sirkulære bygg

OBOS Eiendom er blitt Madasterpioner. Nå vil de benytte Madaster-plattformen for å dokumentere sirkularitet og reduksjon av klimagassutslipp. Samarbeidet starter opp i deres sirkulære prestisjebygg i Hovinbyen i Oslo.
OBOS blir Madasterpioner

OBOS Eiendom er blitt Madasterpioner. Nå vil de benytte Madaster-plattformen for å dokumentere sirkularitet og reduksjon av klimagassutslipp. Samarbeidet starter opp i deres sirkulære prestisjebygg i Hovinbyen i Oslo.

OBOS Eiendom er en del av OBOS-konsernet og utvikler handels- og kontorbygg med fokus på trivsel, langsiktighet og bærekraft. – Bygg- og eiendomssektoren er avgjørende for å løse miljøutfordringene, og som en ledende bransjeaktør vil vi gjøre fremtidens samfunn mer bærekraftig. Med Madaster kan vi dokumentere hvordan byggene våre forbedres med hensyn til sirkularitet og utslippskutt, forteller miljødirektør Birgitte Molstad i OBOS Eiendom. Marie Drange, administrerende direktør i Madaster Norge, er begeistret for å ha med OBOS som Madasterpioner. – En sirkulær byutvikling er meningsfylt og det eneste riktige for fremtiden. Vi ser frem til at Madaster kan bidra til å dokumentere verdien av omstillingen til en mer sirkulær byggenæring, sier Drange.

Høye ambisjoner for sirkulær byutvikling

OBOS Eiendom investerer i kontorer, kjøpesentre, forretningslokaler, hoteller, sykehus og skolebygg. I samarbeidet med Madaster vil de starte med å registrere to innovative prosjekter med sirkulære ambisjoner i plattformen: Næringsbyggene Construction City og Ulven B1. – Vi har høye ambisjoner for sirkularitet og bærekraft i prosjektene våre. Madaster blir et nyttig verktøy for å dokumentere konstruksjons- og materialvalg, og dokumentere løsninger som støtter opp under FNs bærekraftsmål, Parisavtalen og Oslo kommunes mål for klima og miljø, forteller Molstad. Ulven B1 blir Veidekkes nye hovedkontor. Det skal bygges med 100 prosent resirkulert tilslag i betongen, egenprodusert energi fra solceller på fasade og tak, og 50 prosent redusert karbonfortavtrykk mot referanseprosjekt. Kontorbygget skal oppfylle både Veidekkes og OBOS sine miljømål. Med Construction City utvikler OBOS Eiendom et næringsbygg som skal huse 4 500 arbeidstakere fra bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Bygget skal bestå av 50 prosent gjenvunnede materialer og dokumenteres i en digital tvilling. OBOS flytter selv inn i Construction City når bygget står klart i 2025. – Samhandling er viktig i Construction City, og alle aktører skal bidra til synergier som bringer byggenæringen fremover, sier Molstad.

Et kinderegg av dokumentasjon for det grønne skiftet

Madaster kobler data fra BIM, produktdata, miljødeklarasjoner og råvarepriser for deretter å generere materialpass som gir byggematerialene en identitet. Plattformen gir tall på byggets karbonfotavtrykk, sirkularitet og finansiell restverdi. Dette forenkler ombruk av byggematerialer, gir dokumentasjon for ulike miljøkrav, taksonomien og gir belønning i BREEM NOR 6.0. – OBOS er en viktig aktør å få med på laget. Det blir spennende når de igangsetter pionersamarbeidet med å registrere sine sirkulære prestisjebygg i Hovinbyen Sirkulære Oslo. Det gir dokumentasjon som hjelper å oppfylle ambisjonene, poengterer Drange. Hovinbyen Sirkulære Oslo tar mål av seg å bli et nasjonalt og globalt foregangsområde for sirkulær byggenæring. — I dag er Madaster ledende på digitale materialpass, men vårt mål er at Madaster også sees på som navet i det digitale økosystemet for sirkulære bygg, sier Drange. Madaster plattformen ble startet i Nederland i 2017 og er i dag den ledende plattformen for bygg som materialbank og materialpass. Utviklingen av plattformen tilpasses fremtidens miljøkrav.

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image Nyheter
05-09-2023

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image Blogg
09-06-2023

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image Prosjekter
15-05-2023

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?