Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Blogg 22 dec 2022

Utvikling av Madaster plattformen

Madaster har gått fra å være et materialregister til en integrert plattform med innsikt som viser sirkularitet, demonterbarhet, innebygget karbon og økonomisk restverdi. Med sin overflod av data, tilbyr Madaster verdifull innsikt som kunder benytter for å styrke utviklings- og kapitalforvaltningsbeslutninger. I tillegg får brukere tilgang til rapportering som er i tråd med nasjonale og europeiske standarder. Hvilke nye funksjoner har Madaster-plattformen fått i år? Hvordan drar brukerne nytte av det? Og hva er planlagt for 2023? David Parker, produktsjef i Madaster globalt, forteller her.

Hva er de største plattformutviklingene fra i år? Hvordan bestemmes og defineres behov?

Plattformen har gjort enorme fremskritt siden i fjor. I 2022 la vi til en lang liste med funksjonaliteter med høy effekt, inkludert tillegg av EPEA generisk datasett, en ny 3D-visningsfane, nye dashbord og benchmarking, et nytt privat områderegister, forbedret abonnementsadministrasjon, og for ikke å nevne, UX-overhalingen. Det har vært et STORT år! Nye dashbord kom i desember 2022 Vi definerer veikartet vårt ved å lytte til kundene våre og se fremover mot trender og nytt regelverk. Vi holder fast på vårt hovedformål; å skape en sirkulær økonomi i det bygde miljøet ved å etablere nye former for verdi, eliminere sløsing og unngå unødvendig ressursforbruk.

Hvorfor er det så verdifullt for plattformens brukere å koble den sertifiserte EPEA Generic-databasen til Madaster-plattformen?

Material- og produktdatabaser inkluderer vanligvis miljødata, men de fleste har utilstrekkelige mengder sirkularitetsdata, noe som betyr at sirkularitetsinnsikt er svært utfordrende å få dokumentert. EPEA generisk-databasen løser dette problemet ved å være den første i sitt slag som tilbyr brukere fullstendig sirkularitet og miljøinformasjon om de vanligste generiske produktene i det bygde miljøet. Databasen har også flere datasett, ett for hvert Madaster-land, noe som betyr at brukerne våre har tilgang til landsspesifikk innsikt. Dette er et utrolig kraftig verktøy, og mye mer representativt for den virkelige verden, da identiske bygninger i forskjellige land vil rapportere ulik statistikk på grunn av nasjonale variasjoner i materialinnhenting, transport og end-of-life-scenarier.

I januar 2023 vil plattformen gi ut en avansert 3D-visning. Hvilken visuell innsikt vil dette gi brukerne?

Den nye betalbare “3D Insight”-funksjonen er virkelig spennende. For første gang vil brukerne kunne visualisere 3D-modellene sine i form av sirkularitet og miljømessige KPIer. For eksempel kan en bruker se de ti mest sirkulære materialene, og se nøyaktig hvor de brukes i sitt bygg. En bruker kan også filtrere for å se hvilke materialer som vil være tilgjengelige for gjenbruk eller resirkulering ved slutten av byggets levetid. I tillegg kan brukere visualisere en rekke miljøpåvirkninger og se en rangert liste over de ti beste materialene i bygningen deres med den største karbonfotavtrykket. På grunn av sin intuitive 3D-visualisering, gjør den nye funksjonen det mulig for alle brukergrupper, spesielt ikke-konstruksjonsspesialister, å enkelt finne ut designens beste og verste aspekter med hensyn til sirkularitet og miljøpåvirkning. 3D-innsikt i januar 2023

Hvilke ulike typer brukere har Madaster? Er det grunnen til å utvikle et justerbart brukergrensesnitt?

Vi har svært varierte brukergrupper, inkludert byggeiere, prosjektutviklere, offentlige myndigheter, arkitekter, byggherrer, produsenter, konsulenter, finansielle tjenesteleverandører, rivningsselskaper og utdannings- og forskningsinstitusjoner. Med en slik variasjon er det ganske utfordrende å forutse hva hver brukergruppe vil ha ut av plattformen, spesielt ettersom vi legger til flere KPIer. For å løse dette vil vi i første kvartal i 2023 gjøre det mulig for brukere å lage tilpassede ytelsesdashboards som brukes på alle deres bygg. Vi tror dette vil være enormt verdifullt siden hver bruker vil være i stand til å fokusere på KPIene de anser som mest vesentlig, og skjule de andre. Tilpassbare ytelsesdashboards i 1. kvartal 2023

Tilbyr Madaster plattformen muligheter for benchmarking?

For øyeblikket kan brukere sammenligne bygg eller konstruksjoner på kontoen sin, på bygge- og “shearing layer”-nivå. De kan vurdere et bygg i form av materialintensitet, sirkularitet, demonterbarhet,  karbonfotavtrykk og økonomisk restverdi. I 2023 vil nye benchmarks bli lagt til plattformen slik at brukere kan sammenligne ytelsen til sine bygg med nasjonale mål satt av bygningsråd, så vel som mot alle andre bygg registrert i hele Madaster-plattformen.

Hva mer står på veikartet for 2023?

Først i januar slipper vi vår nye prismodell og den tidligere beskrevne nye 3D-innsiktfunksjonen. Deretter, tidlig i Q1, vil vi gi ut vårt redesignede materialpass, som inkluderer dashbordene bygget i 2022. Passet vil være dynamisk, noe som betyr at brukere kan velge hvilke KPIer de er interessert i og eksportere disse til en side, en oppsummering, eller hele materialpasset. En-sideren vil også inkludere en delbar lenke som kan legges til sosiale medier-innlegg slik at brukere enkelt kan dele prosjektene sine. I Q1, som tidligere nevnt, vil vi også gjøre det mulig for brukere å lage og tilpasse ytelsesdashboards. Utover Q1 vil vi fokusere innsatsen på en rekke funksjoner som forbedrer Madaster-plattformen. Vi vil tilpasse plattformen til kravene i EU-taksonomien og CB’23’ for enkel rapportering og overholdelse. Vi vil utvikle nye Track and Trace-funksjoner slik at produsenter kan få innsikt i hvor produktene deres brukes, noe som vil være et unikt salgsargument for Madaster fremfor andre i markedet. Finansfanen vår vil bli videreutviklet for å inkludere landspesifikke verdier, inkludert: materialpriser, riving, transport- og prosesseringskostnader, inflasjon og andre byggeindekser. Vi vil videreutvikle byggeprosessfanen vår slik at brukerne kan sammenligne sirkulariteten og miljøpåvirkningen av renovering – kontra riving og nybygg. Vi vil også forbedre vår berikelsesprosess UX for å gjøre opplasting av BIM-filer så enkelt og sømløst som mulig. Plattformen vil også få de tidligere beskrevne benchmarks, og mer omfattende innsikt på konto- og mappenivå, noe som vil være svært kraftig for store byggeiere. Til slutt vil vi fortsette å legge til flere data slik at brukerne våre kan berike byggene sine ytterligere. Nye dynamiske materialpass kommer 1. kvartal 2023

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?