Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Bli en partner
Logg inn
Back
Nyheter 23 mar 2022

Nye BREEAM-NOR med krav til sirkularitet og materialpass

A28. februar ble nye BREEAM-NOR lansert i Norge. Verdens eldste og mest brukte miljøsertifiseringssystem for bygg kom med en ny versjon som blant annet inkluderer klimaregnskap, sirkulær materialhåndtering og taksonomirapportering. Sertifiseringen gjør at miljøkrav for bygg kan sammenlignes i flere land. Noen land, som Norge, har utviklet en lokal variant. Vi har en egen BREEAM-manual tilpasset norske forhold og standardiseringer. Den gjeldende manualen, BREEAM-NOR 3.0, er fra 2016. Den nye har fått navnet BREEAM-NOR 6.0 for å passe overens med internasjonale manualer. Klassifiseringssystemet setter standarden for beste praksis for bærekraftig design, og har blitt en målestokk for beskrivelse av et byggs miljøytelse. Breem har ni ulike kategorier å måle klima, miljø og helse på, og fem kategorier for måloppnåelse fra «pass» til «outstanding».

Bedre enn minstekrav

Lovverket i Norge ligger til grunn, slik at et i et BREEAM-sertifikat betyr at man ligger over lovkravene i Norge. Fordi materialer er en hovedgruppe for klimagassutslipp i Norges, så er det lagt stor vekt på dette i 6.0-versjonen. Det belønnes nå dersom energien ved bygging er klimavennlig, og manualen har et klimagassregnskap for utslipp ved transport og for ferdig bygg. Biologisk mangfold har ligget i manualen lenge, men siden FN slo alarm om kode rødt også for tap av biologisk mangfold, så er natur som helhet integrert i den nye manualen. For å få belønning i BREEAM-hierarkiet, så må en unngå og bevare tap av biologisk mangfold.

Ombruk og avfall

Sirkulærøkonomi og ombruk skal styrkes. Målet er å komme lengre opp i avfallspyramiden. Norge er gode i dag på ikke å legge på fylling eller brenne. Nå belønnes de som og lager nytt av brukt, bruker ting om igjen og generer mindre avfall. – Hvis du registrerer materialbank så får du poeng, og hvis du kan dokumentere ombruks og demonteringsbruk, så får du poeng, forteller  Marie Drange, leder for Madaster Norge. Madasters digitale plattform ser bygg som materialbanker og genererer materialpass basert på byggematerialers ombruksverdi. Slik beregnes sirkularitet i byggets livsløp, noe som forenkler ombruksprosessen for byggherrer, sier Drange. Se lanseringsfilmen om manualen her.

Bli en frontløper idag og skap verdi

Lær om plattformen vår

Kom igang med Madaster og registrer deg som partner og/eller velg et abonnement

Madaster platform

1

Steg 1

 • Partnermodell

  I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.

 • Abonnementsmodell

  Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.

 • Demo

  Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.

 • I vår partnermodell inngår opplæring, støtte og trening, og den gir deg tilgang til vårt digitale og sirkulære nettverk med felles markedsføring og aktiviteter.
 • Du får tilgang til plattformen gjennom et Abonnement. Velg “Start registrering” -knappen under. For ytterligere informasjon og tilpassete tilbud, vennligst kontakt oss.
 • Be om en demo for å bli kjent med plattformen vår.
2

Steg 2

 • Basic

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Basic

  Markedsføring Basic

  Delta i nettverk Ja

  Kr 35.000 / år *

 • Extra

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Extra

  Markedsføring Extra

  Delta i nettverk Ja

  Kr 55.000 / år *

 • Premium

  Bruker 1

  Objekt 1

  Introduksjon 1,5 timer

  Support Premium

  Opplæring Premium

  Markedsføring Premium

  Kundeevent 1

  Delta i nettverk Ja

  Kr 90.000 / år *

 • Kr 35.000 / år *

 • Kr 55.000 / år *

 • Kr 90.000 / år *

 • Virksomheter

  Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter

  Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

 • Anbefalt for de som på egen hånd ønsker å starte direkte med opplastingen og har gjort seg kjent med bruksområdet for Madaster og materialpass. I abonnementet inngår 1 bruker og 1 objekt, samt tilgang til digital instruksjon og dokumentasjon.

  Kr 10.000 / år *

 • Produsenter og leverandører kan registrere sin produktportefølje i Madaster. Registreringen er gratis, hvis produktdataen kan brukes av og deles med alle brukere. For tilgang til tilleggsytelser kreves et abonnement, eller partnerskap.

  Kr 0 / år *

Kontakt oss direkte

+47 959 19 625
Mandag – Fredag, 08:30 – 18:00

info@madaster.no

Madaster Services Norway AS
Karenslyst allé 9B
0278 Oslo
Norge

Hva kan jeg tjene på det?

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image
05-09-2023 Nyheter

Madaster launches in the United Kingdom

Les mer
madaster-image
09-06-2023 Blogg

Madasters innlemmelse av CRREM for rapportering av livsløpsutslipp

Les mer
madaster-image
15-05-2023 Prosjekter

Data for sirkularitet

Les mer

Where are you located?