Vårt formål Hva kan jeg tjene på det? Plattformen vår Inspirasjon Kontakt
Logg inn
Gå tilbake
Nyheter 18 mar 2022

Om digitalisering og ombruk på første Pionersamling

Om digitalisering og ombruk på første Pionersamling

Den 27. januar samlet vi de første Madaster-pionerene seg til et halvdagsseminar. Her ble det delt erfaringer og holdt foredrag om ny innsikt om muligheter i Madaster, digitalisering og sirkulær byggenæring.

De syv pionerene; Ratio Arkitekter, Statsbygg, Entra, COWI, Rambøll og Henning Larsen, Storebrand og Sweco deltok sammen med samarbeidspartnere Rehub og Resirqel. Det gjorde også Natural State som eier det første bygget som er lagt inn i Madaster for å bli registrert som en materialbank; Gamlebyen Loft.

– Jeg vil takke alle som deltok, og spesielt Einar Kleppe Holte som var vertskap for den første samlingen, og som ga oss en omvisning på ombygde Gamlebyen Loft. Det  er et godt eksempel på sirkulær byggeskikk, sier Marie Drange, leder i Madaster Norge.

Givende erfaringsutveksling

Det var flere innlegg, diskusjoner og korte idemyldringer gjennom dagen. Flere av Madaster-pionerene  delte sine erfaringer, og så fikk vi et lengre foredrag fra Ratio Arkitekter ved arkitektene Line Tharaldsen og Chiara Grifasi. De gav et spennende innblikk i hvordan de benytter Madaster-plattformen til å planlegge sirkulært design og teste ut hvordan ulike byggematerialer gir bygget varierende karbonutslipp. De fremhevet at Madaster gir økt innsikt i materialegenskapene.

– Vi liker prosessen der vi er med og former utviklingen av Madaster-verktøyet slik at det blir mest mulig sømløst, sa Line Tharaldsen. Hun sa at deres mål er at bransjen nå etterspør Madaster og materialpass.

Inspirerende innlegg

Andre aktører bidro også med innlegg. Medgrunnlegger Pablo Van Den Bosch presenterte Madasters roadmap for 2022, og viste eksempler på bygg i Europa som har brukt Madaster i prosessen. Leif Nordhus, leder i Circular Norway,  snakket om sirkulærøkonomi og sirkulære krav i taksonomien. Frank Jaegtnes, leder av
Samordningsrådet for digitalisering og CEO for Elektroforeningen, fortalte om piloten «Data for sirkularitet.»

Vår Anstein Skinnarland fortalte om utviklingsplaner for 2022 og kommende funksjoner i Madaster.

Leder for Madaster Norge, Marie Drange, avsluttet med å fortelle at fremover blir det flere nettverksmøter, og det planlegges en studietur til Nederland. Hun sa også at det fortsatt er åpning for flere pionerer til å delta i Pioner-samarbeidet.

Bli en frontløper

Høst fordelene

Begynn å bygge et sirkulært samfunn i dag, ved å slutte deg til Madaster.

Se alt

Fordeler fra verden rundt oss

madaster-image Pressemelding
07-09-2022

EPEA og Madaster forenkler måling av sirkularitet i byggenæringen

Les mer
madaster-image Nyheter
28-06-2022

Madaster er med i Næring for klima

Les mer
madaster-image Publikasjoner
29-04-2022

Smedvig og Veni velger Madaster når de omstiller til sirkulær byggenæring

Les mer